Ilmaiset suomalaiset netti-TV-ohjelmat netissä

Ilmaisia netti-TV-kanavia ja -ohjelmia on Internetissä nykyään valtavasti. Tässä artikkelissa kuitenkin esitellään vain suomalaisia hyviä netti-TV- ja videosivustoja, sillä ne luultavasti kiinnostavat eniten suomalaista katsojaa. Jos kuitenkin haluaa seurata esimerkiksi tärkeimpiä maailmalla tapahtuvia uutisia englanniksi, se onnistuu helposti kirjoittamalla Googlen hakuun esimerkiksi breaking news videos.

Suomalaiset netti-TV-ohjelmat

Tässä listassa on lueteltuna keskeisimmät ohjelmat, joita voi katsoa ilmaiseksi tietokoneella. “Videot” toimivat hienosti ainakin uusimmilla versioilla Mozilla Firefoxilla tai Internet Explorerilla, mutta vaativat esimerkiksi että Javascript-tuki on asetettu päälle. Nämä ovat päällä oletuksena selaimessa. Lisäksi videontoisto vaatii usein toimiakseen Flash Playerin. Jos tätä ei selaimeen ole jo asennettu, se kannattaa asentaa täältä.

http://areena.yle.fi
YLEn Areenassa voi katsoa kaikki merkittävimmät uutiset, ilmeisesti lähes kaikki YLEn lähettämät ohjelmat jälkikäteen kuukauden ajalta ja myös kuunnella radiouutiset. Eli jos esimerkiksi unohdit katsoa jonkin parin viikon takaisen YLEn kanavilla esitetyn ohjelman, Areenassa ohjelman katsominen uudelleen onnistuu. Videot ovat hyvälaatuisia ja niitä voi kätevästi kelata eteen- tai taaksepäin vetämällä hiirellä aikajanasta videon alalaidassa.

http://www.katsomo.fi
Katsomo.fi on MTV3:n netti-TV. Suurimman osan Maikkarilla lähetetyt ohjelmat voi katsoa jälkikäteen tallenteina tai reaaliaikaisena ilmaiseksi. Tallenteet ovat yleensä katsottavissa muutamien tuntien ajan lähetyksen jälkeen. Ohjelmat on jaettu uusimpiin, katsotuimpiin, uutisiin, urheiluun, viihteeseen ja lifestyleen.

http://www.ruutu.fi
Nelonen Median Ruutu.fi-sivuilla Nelosen lähettämät ohjelmat tallenteina. Samantapainen videopalvelu kuin Katsomo.fi tai Areena.

http://www.jimtv.fi
JIM-TV tarjoaa “maksullisten kohderyhmäkanavien parhaita ohjelmia ilmaiseksi”.

http://www.iltalehti.fi/nettitv
Iltalehden nettivideopaikka, jossa keskeisissä osissa uutiset ja viihde. Videoiden laatu ei ole hirvittävän hyvä, mutta ei häiritsevänkään huono. Helppokäyttöinen palvelu.

http://www.iltasanomat.fi/videot
Hyvin samantapainen videopaikka kuin Iltalehden vastaava. Uutisia ja viihdettä. Videot löytää nopeasti.

http://www.tv5.fi/fi/nettitv
TV5:n nettivideopaikka, jossa videoita hyvin rajoitetusti katsottavana. Itse en nopean selailun jälkeen löytänyt kuin muutaman sisustusohjelma Unelmakodin jakson jotka voi katsoa netissä.

http://www.sub.fi/netti-TV
Sub-kanavan sivut, joilta voi katsoa vain keltaisella pohjalla merkityt Subin ohjelmat. Valitettavasti palvelu on sekava, enkä ainakaan itse edes löytänyt paikkaa tai linkkiä, jonka kautta videoita voi katsella.

Tässä olivat keskeiset suomenkieliset ja ilmaiset netti-TV-palvelut. Jos haluat selailla myös muita suomenkielisiä kanavia netissä, löytyy melko kattava lista täältä. Samalta sivustolta löytyvät myös Internetissä toimivat kanavat ympäri maailmaa.

Jos nettikanavien zäppäilyn lomassa mieli vetää myös nettipeleihin kuten Tetrikseen, sanaristikkoihin tai pasianssiin, voit vierailla täällä. Rahapelin ystävät löytävät haluavansa netticasinopelit tästä osoitteesta.